A passzív épületek az energia-megtakarítást nem a használóinak korlátozása árán, hanem éppen ellenkezőleg, a komfort jelentős növekedésével érik el!

A határoló felületek minőség ellenőrzött, kiváló légzárása megakadályozza a huzatot, az ellenőrizetlen légcserét. Ezzel kirekeszti télen a hideget, nyáron a meleget.

Télen a határoló felületek belső oldalai olyan melegek, hogy belső légkörzés nem alakulhat ki. A belső hőmérséklet térben és időben egyenletes.

 

A hőcserélős szellőztető berendezés folyamatosan friss, por- és pollenmentes levegőt biztosít. Így a házban hagyományos szellőztetés nélkül sem fogy el az oxigén, nem dúsulhatnak fel a káros gázok, szagok, porok. A szellőztetésnek ez a módja jelentős fűtés-energia megtakarítással is jár. Az allergiás tünetek enyhülnek, megszűnnek. Így a házban élők, mindig frissek, alvásuk pihentető. A portörlés is élvezhető, ha csak két-három havonta kerül rá a sor. A rovarok, szúnyogok házon kívül rekednek. Az épület tömítettségének és a kiváló nyílászáróknak köszönhetően az épület rendkívül csendes. Így a kinti zajok döntő többsége egyáltalán nem észlelhető.